Pages

Kodused müslibatoonid :)

Kuna mulle õudsalt meeldivad sellised müslibatoonid, mis ei ole suhkrut ja igasuguseid e-aineid täis, siis mõtlesin et prooviks neid ise teha. Ökopoodidest leiab ka muidugi igasuguseid tervislikke batoone, aga need on enamasti hirmus kallid.
Leidsin internetist ühe lihtsa retsepti ja kuna lõpptulemus tuli nii hea, siis mõtlesin et jagaksin teiega ka :)

Vaja läheb (umbes 8 müslibatooni jaoks):
1) poolteist tassi kaerahelbeid
2) tassitäis datleid
3) veerand tassi mett
4) veerand tassi pähklivõid
5) tassitäis mis iganes kraami, mis sulle müsli sees meeldib - pähklid, rosinad, tume šokolaad, banaanilaastud, kuivatatud puuviljad/marjad - vali ise!

Kui sa ei tea, mis on datlid- siis need on datlipalmi viljad, sisaldavad hästi palju vitamiine ja mineraale ja neil on üleüldse triljon health benefit´i. Poes leiab neid kuivatatud puuviljade/pähklite juurest :)

Tee nii:
1) Rösti ahjus kaerahelbed (näiteks 15 minutit 350 kraadi juures või siis pane lihtsalt grillirežiimi peale)
2) Mikserda või purusta eelnevalt tükeldatud datlid käsitsi, nii et tekib ühtlane püree (see jääb pigem paksema konsistentsiga)
3) Sulata pliidil pähklivõi ja mesi
4) Kalla kaerahelbed, datlid ja tassitäis muid lisandeid pähklivõi ja mee hulka ja sega kõik läbi
5) Kalla segu ükskõik millisesse vormi, aja "laiaks" ja pane 15 minutiks külmkappi
15 minuti pärast lõika omale meelepärased tükid - kas siis suuremad nagu müslibatoonid, või siis väikesed küpsise moodi ruudukesed nagu ma seekord tegin. Siis pane veel natukeseks külmkappi seisma.
Lisanditena kasutasin ma seekord banaanilaaste, kuivatatud ploome ja tumedat šokolaadi - ja oi kui head need tulid! Super snäkk, mida tööle/kooli kaasa võtta või hommikuks või magustoiduks süüa :)

4 comments:

  1. Väga isuäratav näeb välja tõepoolest :P Aga kas nad sellised määrivad ja kleepuvad pole? Peab ka katsetama

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Mida kauem sa külmkapis neid hoiad, seda tahkemaks need muutuvad ;)

      Delete
  2. Huvitav kas pähklivõi võib teise portsu meega ka asendada? Tahaks proovida aga pähklivõi pole nagu just eriline lemmik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, ma usun küll et lihtsalt meega jäävad ka head :)

      Delete

JUST SEE © 2014